PUSAT INTERNET KAMPUNG TAEE ANJUR SAMBUTAN HARI GAWAI RAYA 2019

SERIAN- Pusat Internet Kampung Taee, Serian dengan jayanya telah menyempurnakan Majlis Sambutan Hari Gawai dan Raya 2019 di Kampung Taee, Sarawak.

Ketua Pegawai Eksekutif Maxis (CEO) Maxis iaitu Encik Gokhan Ogut telah membuat lawatan ke Pusat Internet Kampung Taee sempena Majlis Sambutan Gawai Raya 2019.

Dalam kunjungannya ke Sarawak, ini adalah kali pertama beliau ke Kampung Taee setelah dilantik menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Maxis pada Mei lalu.

Beliau turut ditemani oleh Ketua Jualan dan Perkhidmatan Maxis iaitu Encik Tan Lay Han, Ketua Wilayah Maxis Sarawak Encik Alexius Bong, Ketua Pegawai Hal Ehwal Korporat Puan Mariam Bevi Batcha.

Selain itu, majlis ini turut dihadiri oleh En. Scott Kueh Sui Yek iaitu Timbalan Pengarah Suruhanjaya Komunikasi Multimedia (SKMM) Wilayah Sarawak.

Kesemua tetamu telah disambut meriah oleh Ketua Kaum En. Jacques Kantuh, Pengurus Pusat Internet Cik Ramlah Osman, Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Taee dan seluruh penduduk Kampung Taee.

Pelbagai aktiviti telah dijalankan antaranya ialah persembahan kebudayaan, lawatan ke Pusat Internet Kampung Taee dengan menyaksikan Live Tutorial E-Kelas, cabutan bertuah selain jamuan untuk tetamu yang hadir.

“Ini adalah kali pertama CEO Maxis dan VIP ke Kampung Taee, jadi kami harus berikan yang terbaik, supaya mereka akan ingat kami disini’’, kata Pengurus Pusat Internet Kampung Taee.

Maxis turut menaja 30 orang penduduk kampung Taee yang berpakaian penuh tradisional dengan Kad Isian semula (Reload) Hotlink RM30.

Pusat Internet Kampung Taee terpilih untuk menganjurkan sambutan Gawai Raya berikutan sebagai hadiah kemenangan Tempat Pertama Pertandingan Dekorasi Gawai Raya oleh Maxis E-Kelas.

Maxis telah menganjurkan program E-Kelas kepada 72 buah Pusat Internet di Malaysia daripada 118 buah Pusat Internet dibawah kelolaan Maxis. E-Kelas merupakan program pembelajaran digital dan interaktif secara Percuma kepada pelajar Darjah 6 hingga Tingkatan 5. Sekiranya ingin mengetahui lebih lanjut, boleh melayari http://www.ekelas.com.my.

Bertemakan konsep tradisional, semua pengunjung mengenakan pakaian tradisi kaum Bidayuh dan juga kaum Melayu. Ini telah menunjukkan semangat perpaduan dan ukhuwah sesama masyarakat di Kampung Taee.

Kesemua tetamu berasa teruja dengan komuniti Kampung Taee dan berharap akan kembali lagi pada masa hadapan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.