KERETA TIBA2 TERBAKAR 😢😢

Seorang wanita berhadapan dengan detik yang mencemaskan apabila kereta nya secara tiba-tiba terbakar pagi tadi.

Pegawai Bomba Kanan Dua (PBK II) Shairulnizam Wailie berkata, kejadian itu berlaku selepas lima minit ketika wanita terbabit sedang dalam perjalanan dari sebuah kedai makan menuju ke pusat bandar.

“Kejadian ini berlaku di Jalan Ling Kai chen, dekat sini.  Berdasarkan maklumat awal yang diterima daripada mangsa yang berusia 35 tahun, beliau sedang dalam perjalanan ke pusat bandar Sibu.

“Menurut mangsa, selepas lima minit memulakan perjalanan dari sebuah kedai makan, secara tiba-tiba asap keluar dari dalam kenderaan. Melihat  kejadian tersebut, mangsa terus memberhentikan kenderaan  dan bergegas keluar menyelamatkan diri,” katanya.

Menurut Shairulnizam, tiada sebarang kemalangan jiwa atau kecederaan berlaku akibat kejadian tersebut dan lokasi kejadian dari balai ialah sejauh empat kilometer.

Tambahnya, pihak Balai Bomba dan Penyelamat Sungai Merah telah menerima panggilan kecemasan berkaitan kejadian terbabit pada jam 9.52 pagi.

“Sebaik menerima panggilan tersebut, enam anggota bersama sebuah jentera pemadam telah bergegas ke lokasi kejadian. Ketika tiba di lokasi kejadian pihak bomba mendapati kereta terbabit sudah berada pada tahap 90 peratus terbakar.

“Dalam usaha untuk memadam dan mengawal kebakaran terbabit, pihak bomba telah menggunakan dua aliran “hose reel’ untuk memadamkan kebakaran.

“Pihak bomba mengambil masa lebih kurang 7 minit untuk mengawal dan seterusnya memadamkan kebakaran berkenaandan operasi tamat pada jam 10.23 pagi.

Punca sebenar kebakaran dan jumlah kerugian yang ditanggung oleh mangsa masih lagi dalam siasatan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.