PENUNGGANG MOTOSIKAL WANITA CEDERA PARAH EKSIDEN DGN DUA BUAH KERETA

Enam cedera dalam kemalangan membabitkan dua buah kenderaan dan sebuah motosikal di Jalan Lanang, Sibu di sini tengah malam tadi.

Pegawai Bomba Kanan Dua dari Balai Bomba dan Penyelamat Sibu, Nur Hasrita binti Manan berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 12.27 tengah malam tadi.

Katanya, sebuah jentera FRT dan sebuah Perkhidmatan Bantuan Kecemasan Perubatan (EMRS) bersama sembilan anggota ke lokasi kejadian.

“Setiba dilokasi kejadian, didapati berlaku kemalangan melibatkan dua buah kenderaan iaitu jenis Proton Pesona yang dinaiki seorang perempuan dan dua lelaki manakala sebuah lagi kereta jenis Proton Saga BLM dipandu seorang perempuan bersama seorang kanak-kanak perempuan cedera ringan manakala sebuah motosikal yang ditunggangi oleh seorang perempuan cedera parah.

Tambahnya lagi, kesemua mangsa telah dikeluarkan oleh orang awam sebelum pihak kami tiba di lokasi kejadian. Kesemua mangsa dibawa ke Hospital Sibu bagi mendapatkan rawatan selanjutnya.

“Pasukan bomba membuat pembersihan tumpahan minyak serta serpihan kemalangan dan operasi tamat pada jam 1.38 pagi ketika dihubungi Sarawak Edition pagi ini.

-wiraalam-SA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s