SATU LAGI KISAH ..INSAN MULIA DI TABUAN JAYA

Salam admin Sarawak Edition…

Saya dan semua yang hadir solat Jumaat di Masjid Wan Alwi Tabuan Jaya nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada seorang pemuda yang mengawal lalu lintas laluan keluar dari masjid ke jalan utama selesai solat Jumaat tengahari tadi. Dengan keadaan yang sesak kerana ramai jemaah menunaikan solat Jumaat tambahan pula dengan cuaca panas dalam bulan puasa kali ini.

Tidak pasti siapa dia, bangsa dan agamanya tapi saya amat kagum dgn sifat rela hatinya dan dengan selambanya mampu mengawal lalu lintas dengan lancar dan membolehkan jemaah keluar dari kawasan masjid dengan mudah dan teratur.

Diharapkan pihak pengurusan masjid dapat mengesan pemuda tersebut dan memberi apa-apa bentuk sumbangan atau penghargaan kepadanya.

Sekian, terima kasih.

Jumaat. 24.5.2019

[INBOX dari Dainy Panny]

One thought on “SATU LAGI KISAH ..INSAN MULIA DI TABUAN JAYA”

  1. Orang kmpong kamekorang ya. Suan namanya. Nya tok sikjuak nak ngaco urang. Cuma tiap kali orang smayang jumaat nya mestu dekat sia kawal lalu lintas. Lepasya time org smyang raya ada juak nya. Kdg adalah pakcik sia ngulo duit pake nya. Nang nya salu d area ya. Dlm kampong pun kdg jak nya ada

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s