KEMALANGAN NGERI!!😬 4 MANGSA TERPELANTING KELUAR DARI KERETA ,SEORANG TERSEPIT EKSIDEN DI KM20 JLN BINTULU MIRI

#Bintulu: Seorang warga negara Indonesia maut, manakala empat lagi rakan termasuk dua daripadanya warga negara Bangladesh cedera setelah kenderaan pacuan empat roda dinaiki terbabit dalam kemalangan di KM 20 Jalan Bintulu – MIRI, Bintulu , di sini petang tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bintulu, Mohamad Meramit berkata, sebanyak 9 anggota diketuai oleh PBK II Mustapha bin Wasli bergegas ke lokasi setelah menerima panggilan berkaitan kejadian pada jam 7.12 malam.

“Maklumat awal mendapati kenderaan dari arah Miri ke Bintulu itu dipercayai hilang kawalan dan terbabas sebelum terbalik.

“Akibatnya, empat mangsa terpelanting keluar dari kenderaan manakala seorang mangsa lelaki dikenali sebagai Samawen, 27 tersepit dan berjaya dikeluarkan oleh orang awam sebelum pihak bomba tiba. Mangsa mengalami kecederaan serius sebelum disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan sebaik sahaja dikeluarkan dari kenderaan itu.

“Empat lagi rakan mangsa 1 perempuan, 1 lelaki warganegara indonesia dan 2 lelaki warganegara bangladesh cedera dan dihantar ke Hospital Bintulu untuk rawatan,” katanya dalam satu kenyataan tadi.

Beliau berkata, mayat mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya dan operasi tamat pada jam 8.53 malam.

-wiraalam-SA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s