ANAK IBAN SARAWAK TEMPAT KETIGA MISS PLANET INTERNATIONAL 2019

SEJARAH tercipta di Bumi Cambodia baru-baru ini apabila Viviana Lin Winston, gadis Iban kelahiran Kuching, Sarawak berjaya meraih tempat ketiga (2nd runner up) Miss Planet International 2019. Selain meraih 2nd runner up, Viviana, 19 tahun turut mendapat anugerah rekaan “The Perfect Evening Gown” .

Pertandingan yang berlangsung di Cambodia ini turut disertai oleh ramai jelitawan dari seluruh dunia. Berikut merupakan senarai negara pemenangnya iaitu:

1. Miss Planet International 2019 – South Africa
2. 1st Runner Up – Thailand
3. 2nd Runner Up – Malaysia
4. 3rd Runner Up – Paraguay
5. 4th Runner Up – Philippines
6. 5th Runner Up – Russia

Menurut sumber, jelitawan kebanggaan kita iaitu Viviana dijangka pulang ke Kuching pada 6hb March ini sekitar jam 12.30 pagi. Kepulangannya akan disambut oleh YB Fazzrudin Abdul Rahman dan Puan Angela Martin Ibu kepada Viviana Lin Winston yang merupakan Ketua Wanita Ranting PBB Taman Malihah 2 dibawah kawasan DUN N6 Tupong. Viviana juga aktif dalam program kemasyarakatan serta banyak membantu ibunya. Jadi di kesempatan ini kami menjemput semua warga Sarawak tak kira apa bangsa dan agama, untuk bersama-sama memeriahkan majlis sambutannya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching kelak.

Tahniah anak Sarawak. Kami berbangga dengan kejayaan anda. Ukirlah nama Sarawak, Malaysia di pentas dunia.

HB

One thought on “ANAK IBAN SARAWAK TEMPAT KETIGA MISS PLANET INTERNATIONAL 2019”

Leave a Reply